Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року фахівцями Центрального управління проведено 72 фактичні перевірки

опубліковано 11 квітня 2024 о 10:07

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків на постійній основі здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства та іншого законодавства України у сфері розрахункових операцій суб’єктами господарювання.

Так, з початку поточного року відносно господарських одиниць платників податків, що обслуговуються Центральним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків проведено 72 фактичних перевірок, за результатами яких встановлено порушення як порядку проведення розрахунків так і норм чинного  законодавства, що регулює здійснення операцій з пальним. За результатами цих перевірок застосовано 126,9 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

Найпоширенішими порушеннями, що припускаються платники, є порушення Закону України від 06.07.95 №265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" зі змінами та доповненнями(далі - Закон), а саме продаж товарів на не повну суму вартості товарів та проведення  розрахункових операцій без зазначення у розрахунковому документі коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД при роздрібній торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним (порушення п. 1, 2, 11 ст. 3 Закону ).