Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як платник податків може перевірити стан розрахунків з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення онлайн?

опубліковано 27 березня 2023 о 09:00

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що Державною податковою службою України запроваджено «Електронний кабінет платника», який працює цілодобово, у режимі реального часу на безоплатній основі через мережу Інтернет. 

Відповідно до статті 421 глави І розділу ІІ Податкового кодексу України (далі - Кодекс) з початку 2017 року весь документообіг між платниками податків та органами ДПС відбувається за допомогою «Електронного кабінету платника», включаючи листування, надання заяв до контролюючих органів, отримання довідок, проведення звірки зі сплати податків та зборів.

З метою реалізації вимог статті 421  Кодексу в «Електронному кабінеті платника» запроваджено електронний сервіс, з використанням якого платники мають можливість отримання підтверджуючого документу щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення.

Звертаємо увагу, що «Електронний кабінет платника» в пункті меню «Стан розрахунків з бюджетом» надає можливість платнику податків у режимі «он-лайн» переглянути інформацію стосовно своїх розрахунків з бюджетом по податках та зборах.

Доступ в «Електронному кабінеті платника» дозволяє платнику безпосередньо у дистанційному режимі володіти інформацією щодо повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення, а також проводити звірення відповідності даних бухгалтерського обліку платника та даних органу Державної податкової служби.

Разом з тим, платник має можливість надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення за даними органів ДПС (далі - Запит) через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини електронного кабінету.

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС.

З питань, що виникають в процесі роботи Електронного кабінету можна звертатись за телефоном гарячої лінії 0 800 501 007 (напрямок 0) або направляти свої пропозиції та зауваження на електронну скриньку http://infozvit@tax.gov.ua.