Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

70 судових справ на користь Центрального управління за перше півріччя 2021 року

опубліковано 12 липня 2021 о 09:30

За перше півріччя 2021 року суди різних інстанцій ухвалили рішення на користь Центрального управління ДПС по роботі з великими платниками податків по 70 справах на суму 3,9 млрд гривень. Про це повідомив заступник начальника Центрального управління Роман Кріль.

За його словами станом на 01.07.2021 року на розгляді у судах за участю Центрального управління перебувало 970 справ різних категорій на загальну суму 50,8 млрд гривень.

Із загальної кількості справ, що у звітному періоду перебували на розгляді в судах різних інстанцій, одну з ключових категорій становили справи за позовами платників про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень-рішень. 50 справ з цієї категорії отримали позитивне рішення на користь контролюючого органу на суму 2,7 млрд грн.

Також у період січень-червень 2021 року вирішено 6 справи про стягнення податкової заборгованості на користь податкової на загальну суму 655,9 млн грн.

«Отже, наведена мною статистика свідчить, що у Центральному управлінні працюють високо кваліфіковані фахівці, які дбають про добробут та економічний розвиток держави в цілому та підприємств зокрема»,- зазначив Роман Кріль.

Він також закликав платників дотримуватись податкового законодавства. Та пам’ятати, що у разі виникнення будь-яких запитань можливо звернутися за допомогою до свого податкового координатора. Адже діяльність Центрального управління спрямована, перш за все, на допомогу в адмініструванні ваших податкових зобов’язань.