Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники сплатили до місцевого бюджету Києва майже 12 мільярдів

опубліковано 12 жовтня 2021 о 08:53

З початку року до місцевого бюджету м. Києва великими платниками Центрального управління сплачено 11,6 мільярдів гривень, а це 28,9 % від надходжень податкових платежів по м. Києву. Про це повідомив заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

За його словами, великі платники м. Києва спрямували до скарбниці Київської громади на 1,6 млрд грн, або на 17 % більше, ніж у січні-вересні 2020 року.

Так, з початку року було сплачено  6,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, збільшивши показник до аналогічного періоду 2020 року на понад 1 млрд грн, або на 18,6 %.

Великий бізнес спрямував до скарбниці м. Києва 3,6 млрд грн податку на прибуток, або на 16 % більше, ніж у минулому році. Великі платники забезпечують понад 75 % надходжень від податку на прибуток до бюджету міста.

За нерухоме майно відмінне від земельної ділянки великий бізнес направив 220 млн грн, що в 1,4 рази або на 60 млн грн перевищує минулорічні показники.

Також, 509 млн грн акцизного податку бюджет Києва отримав від роздрібного продажу підакцизної продукції великими платниками Центрального управління, а це 44 % від зазначеного платежу в цілому по місту Києву.