Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевого бюджету Києва великий бізнес сплатив на понад 17% більше ніж минулого року

опубліковано 07 лютого 2022 о 11:56

З початку року до місцевого бюджету м. Києва великими платниками Центрального управління сплачено понад 831 млн гривень, а це на 17,1% більше за надходження січня минулого року. Про це повідомив заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

Так, з початку року було сплачено 629,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, збільшивши показник до аналогічного періоду 2021 року на понад 88 млн грн або на 16,3%. Саме надходження з податку на доходи фізичних осіб становлять левову частку платежів від платників Центрального управління, які наповнюють бюджет міста Києва, а саме 75,7%.

За перший місяць поточного року великий бізнес спрямував до скарбниці м. Києва 48,4 млн грн податку на прибуток або у 2,2 рази більше, ніж у минулому році.

Сплата податку за нерухоме майно відмінне від земельної ділянки забезпечила надходження у розмірі 52 млн грн, що на 29,7% або на 12 млн грн перевищує минулорічні показники.

Також, 50,1 млн грн акцизного податку бюджет Києва отримав від роздрібного продажу підакцизної продукції великими платниками Центрального управління.