Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами фактичної перевірки до бюджету надійшло 6,6 мільйонів

опубліковано 16 травня 2023 о 10:27

Фахівцями Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків за результатами проведеного доперевірочного аналізу великого платника, відповідно до баз даних ДПС України, встановлено порушення вимог Постанови КМУ від 30.10.2008 № 957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв» (зі змінами та доповненнями) та ст. 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 №481/95-ВР, яке підтвердилось під час фактичної перевірки, зокрема, реалізація алкогольних напоїв іноземного виробництва за цінами нижчими ніж мінімальні оптово-відпускні ціни. 

Оскільки підприємство є імпортером підакцизної продукції, отримана партія алкогольних напоїв, які були реалізовані за цінами нижчими ніж мінімально оптово-відпускні ціни, визначена як партія, яка переміщується через митний кордон України від одного відправника на адресу одного одержувача за одним товарно-транспортним документом на перевезення та була в подальшому реалізована.

Таким чином, при визначенні відповідальності за результатами проведеної фактичної перевірки було враховано вартість отриманої партії товару розраховану виходячи з мінімальних оптово-відпускних цін.

За результатами проведеної фактичної перевірки та розгляду заперечень до акту фактичної перевірки, до платника податків застосовані штрафні санкції у сумі 6,6 млн гривень.

У квітні 2023 року підприємством після отримання відповідних податкових повідомлень-рішень сплачено суми фінансових санкцій у повному обсязі.

Отже, результатом проведеної контрольно-перевірочної роботи стало надходження до бюджету штрафних санкцій у сумі 6,6 млн гривень.