Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

37 справ на 1,3 мільярди: відстояли в судах фахівці Центрального управління

опубліковано 15 квітня 2021 о 10:09

За  І квартал 2021 року суди різних інстанцій ухвалили рішення на користь Центрального управління ДПС по роботі з великими платниками податків по 37 справах на суму 1,3 млрд гривень. Про це повідомила заступник начальника Центрального управління Олена Антіпова.

За її словами станом на 01.04.2021 року на розгляді у судах за участю Центрального управління перебувало 939 справ різних категорій на загальну суму 43,1 млрд гривень.

Із загальної кількості справ, що у звітному періоду перебували на розгляді в судах різних інстанцій, одну з ключових категорій становили справи за позовами платників про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень-рішень. 25 справ з цієї категорії отримали позитивне рішення на користь контролюючого органу на суму 661,8 млн грн, що становить 61% по кількості та 72% по сумі від загального результату.

Також у період січень-березень 2021 року вирішено 2 справи про стягнення податкової заборгованості за на користь податкової на загальну суму 536,7 млн грн.

«Отже, наведена мною статистика свідчить, що у Центральному управлінні працюють високо кваліфіковані фахівці, які дбають про добробут та економічний розвиток держави в цілому та підприємств зокрема»,- зазначила Олена Антіпова.

Вона також закликала платників дотримуватись податкового законодавства. Та пам’ятати, що у разі виникнення будь-яких запитань можливо звернутися за допомогою до свого податкового координатора. Адже діяльність Центрального управління спрямована, перш за все, на допомогу в адмініструванні ваших податкових зобов’язань.