Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджету м.Києва сьогодні обговорили у КМДА

опубліковано 13 липня 2021 о 16:00

Сьогодні відбулася нарада у Київській міській державній адміністрації, у якій взяли участь представники Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, а саме заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Олена Антіпова та начальник управління координації та моніторингу доходів бюджету Оксана Федюрко.

Порядком денного заходу було передбачено підведення підсумків першого півріччя 2021 року та обговорення прогнозу доходів бюджету міста Києва до кінця  поточного року та на 2022 рік.

Заступник начальника Центрального управління Олена Антіпова презентувала результати роботи управління за 6 місяців 2021 року. За її словами, до загального фонду бюджету міста Києва від великих платників надійшло 7,9 млрд грн, що на 17 % більше ніж минулого року.

У структурі загального фонду бюджету міста основними залишаються три податки, а саме податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та акцизний податок з реалізації. «Центральним міжрегіональним управлінням забезпечено 30% податкових платежів міста Києва. Відповідно питома вага надходжень з податку на прибуток становить 76,8%, акцизний податок з реалізації – 45,9%, ПДФО – 32%, плата за землю – 15,7%», – зазначила Олена Антіпова.

За словами Олени Антіпової, протягом першого півріччя поточного року до бюджету міста фактично надійшло 4,4 млрд грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 18,5% більше ніж минулого року. Податку на прибуток бюджет м.Києва отримав у розмірі 2,6 млрд грн, що на 15% більше ніж за І півріччя 2020 року.

 «Дана статистика свідчить, що Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП є одним з найважливіших учасників у процесі наповнення місцевого бюджету», - додала заступник керівника.

А також, домовились про співпрацю, щодо обміну інформацією за напрямком адміністрування плати за землю.