Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства оптової та роздрібної торгівлі очолили рейтинг найбільших платників півріччя, сплативши понад 20 млрд податків

опубліковано 30 липня 2021 о 09:59

«Ми співпрацюємо з лідерами української економіки, гігантами промисловості, котрі є важливою складовою фінансової системи країни, як в сплаті податків, так і в створенні робочих місць.

Цього року ми обслуговуємо 678 великих платників податків. Це підприємства оптової та роздрібної торгівлі, транспортної та переробної галузі, а також фінансові установи», - зазначив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.

За його словами, протягом першого півріччя великий бізнес сплатив понад 126 млрд податків.

«Якщо говорити про сплату податків у розрізі галузей, то лідери впевнено тримають свої позиції. Рейтинг півріччя очолили підприємства оптової та роздрібної торгівлі, які забезпечили надходження в розмірі понад 20 млрд грн, що в 1,4 рази більше, ніж минулого року»,- повідомив керівник Центрального управління.

Відповідно другу сходинку зайняли суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність в сфері транспорту, сплативши 19 млрд грн. Третю позицію зайняли підприємства добувної промисловості скерувавши до бюджету 18,5 млрд грн, що на 5,5 млрд більше ніж за аналогічний період 2020 року.

Щодо підприємств переробної промисловості, то ними забезпечено сплату в розмірі 14 млрд грн. Інформаційна та телекомунікаційна галузь сплатили майже 9 млрд.