Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі роботодавці у липні сплатили майже 3 млрд грн ЄСВ

опубліковано 09 серпня 2021 о 10:05

Великі роботодавці Центрального управління  у липні 2021 року сплатили майже 3 млрд  грн єдиного соціального внеску. Про це повідомив заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

За його словами, частка надходжень перевершила минулорічні показники за відповідний період на 302 млн грн, або 11,3%.

Також, відбувся приріст платежів по податку з доходів фізичних осіб із заробітної плати. Так, у липні 2021 року до загального фонду Державного бюджету надійшло 1,1 млрд грн, що на 17,8%, або на 173 млн грн, більше у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

До того ж, на 12,2 %, або на 30 млн грн, зросли надходження військового збору, якого у липні  2021 року сплачено до Держбюджету 277 млн грн.

Заступник керівника управління нагадав, що платники єдиного внеску зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нарахувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок незалежно від свого фінансового стану. «Несвоєчасна виплата пенсій, недофінансовані медицина, освіта, культура та інші соціальні виплати – це наслідки несвоєчасної сплати коштів до бюджету, - зазначив Павло Чернов. – І саме скорочення боргу з ЄСВ є пріоритетним напрямком роботи фахівців Центрального управління».