Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники отримали 20,6 млрд грн відшкодування ПДВ

опубліковано 10 серпня 2021 о 11:30

Протягом січня-липня 2021 року платники Центрального управління отримали 20,6 млрд грн відшкодування податку на додану вартість, або 24% від загальної суми відшкодування по країні в цілому. Про це повідомила заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Олена Антіпова.

За її словами, середньомісячний обсяг відшкодування становить 2,9 млрд грн. Значну частину відшкодування, майже 75%, отримали підприємства агропромислового комплексу - 15,5 млрд грн.

Заступник начальника підкреслила, що партнерами податкової служби можуть бути лише платники, які усвідомлюють важливість неухильного дотримання норм податкового законодавства та добросовісно сплачують податки, що в подальшому забезпечує розвиток та життєздатність держави.

«Сьогодні платники розуміють, що необхідною умовою для отримання відшкодування ПДВ в терміни визначені Податковим кодексом України та без процесу апеляційного і судового оскарження є ведення бізнесу відповідно до норм законодавства та відсутність ризикових транзакцій при формуванні податкового кредиту»,- наголосила Олена Антіпова.