Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПДФО та військовий збір: податковий тандем. Скільки сплачено великими роботодавцями?

опубліковано 12 серпня 2021 о 10:19

Майже 8 мільярдів податку на доходи фізичних осіб та 1,8 мільярдів гривень військового збору сплачено за 7 місяців 2021 року великими компаніями, які обслуговуються в Центральному управлінні.

Збільшення надходжень ПДФО та військового збору у порівнянні з торішніми показниками становить 1,2 млрд грн та 191 млн грн відповідно.

Заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов підкреслив, що основними чинниками, які впливають на зростання надходжень зазначених податків, насамперед, є збільшення рівня мінімальної заробітної плати та постійна робота фахівців податкового відомства, яка спрямована на легалізацію трудових відносин у великих компаніях та прозору виплату заробітних плат працівникам.

Так, податок на доходи фізичних осіб, згідно з чинним законодавством, сплачується великим підприємством як податковим агентом - юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента - юридичної особи та зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що сплачуються фізичній особі.

Розмір ставки ПДФО визначено у ст. 167 ПКУ і становить 18%. Вона застосовується майже для всіх видів доходів громадян.