Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

25,3 млрд грн податку на прибуток задекларовано до сплати великими платниками

опубліковано 17 серпня 2021 о 09:00

Результати декларування податку на прибуток за І півріччя 2021 року говорять про покращення фінансово-господарського стану підприємств, а також зростаючий ефект від вжитих заходів податкової служби. Про це повідомив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.

Так, за результатами діяльності І півріччя поточного року, податкова віддача прибуткових платників Центрального управління склала 2,34 %, що на 0,44 % більше у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року (довідково: І півріччя 2020 року – 1,9 %).

Великими платниками задекларовано до сплати 25,3 млрд грн податку на прибуток за І півріччя 2021 року. Досягнуто адекватного декларування, а саме: нарахування до сплати зросли в 1,5 рази відносно І півріччя 2020 року, при тому, що обсяги доходів великого бізнесу зросли в 1,2 рази.

Найбільший вклад в наповнення бюджету зі сплати податку на прибуток за результатами І півріччя 2021 року забезпечили підприємства наступних галузей економіки:

добувна промисловість – 5,6 млрд грн, що на 3,4 млрд грн, або в 2,6 рази, більше аналогічного періоду минулого року;

оптова та роздрібна торгівля – 3,7 млрд грн, що на 0,7 млрд грн, або на 23 %, більше аналогічного періоду минулого року;

постачання електроенергії, газу та пари – 3,3 млрд грн, що на 1,2 млрд грн, або в 1,6 рази, більше аналогічного періоду минулого року;

фінансова та страхова діяльність – 3,0 млрд грн, або на 33% збільшили нарахування податку на прибуток в порівнянні з минулорічними показниками;

інформація та телекомунікація – 2,1 млрд грн. Підприємства цієї галузі перевищили минулорічний показник нарахувань на 32 %.

Разом з тим, слід відмітити позитивні результати роботи за напрямком скорочення  збитків великими платниками Центрального управління в порівнянні з результатами роботи за І півріччя 2020, зауважив керівник Микола Чмерук.

Так, кількість збиткових скоротилась на 30 суб’єктів господарювання. Тим самим, сума задекларованих збитків зменшилась на 87,6 млрд грн. Також, вийшли зі стану збитковості 69 суб’єктів господарювання та задекларували до сплати 2,5 млрд грн.