Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес з початку року поповнив державну скарбницю на понад 142 мільярди

опубліковано 13 вересня 2021 о 09:14

Позитивна динаміка сплати податків характеризує стабільну господарську діяльність, і як наслідок – виконання податкових зобов’язань представниками реального сектору економіки, які працюють прозоро і ефективно. Впливає на цей процес і якісне та продуктивне податкове адміністрування та впровадження сучасних інформаційних технологій податкової служби. Так, за результатами роботи 8 місяців платниками Центрального міжрегіонального управління сплачено податкових платежів до бюджету у сумі 142,1 млрд грн, що на 13,9 млрд грн, або майже на 11 %, більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.

За його словами, доля податкових платежів від великого бізнесу, що обслуговується Центральним управлінням, за результатами 8 місяців 2021 року склала 32 % від податкових платежів держбюджету по Україні. В тому числі податок на прибуток – 34 %, податок на додану вартість – 36,1 %, акцизний податок – 30 %.

У розрізі основних податків до державного бюджету надійшло податку на додану вартість 71,5 млрд грн, податку на прибуток – 36,1 млрд грн та акцизного податку – 15,2 млрд грн.

«Слід відмітити зростання надходжень до бюджету в порівнянні з січнем-серпнем 2020 року по податку на додану вартість – на 10,8 млрд грн, або на 17,8 %, акцизному податку з вироблених товарів – на 1,7 млрд грн, або на 12,6 % та акцизному податку з ввезених товарів – на 2,2 млрд грн, або в 3,6 рази більше»,- зазначив Микола Чмерук.