Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування – можливість вийти на новий рівень для того, щоб рухатися далі

опубліковано 14 вересня 2021 о 08:53

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику. Про це нагадав заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

Декларацію необхідно подавати в електронній формі через приватну частину електронного кабінету в розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація» з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», зауважив заступник керівника.

Декларант при заповненні одноразової добровільної декларації повинен зазначати обов’язкові реквізити, наявні у формі одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Про джерела одержання декларантом об’єктів декларування в одноразовій добровільній декларації зазначати не потрібно.

Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, а також надає можливість платнику податків реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, зазначив заступник.

Таким чином, після отримання від платника «звітної», «нової звітної» або «уточнюючої» декларацій у приватній частині Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум за відповідною територію із зазначенням згенерованого QR-коду кодом платежу. При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу, пояснив Павло Чернов.

У разі зміни адреси відповідно до «нової звітної» або «уточнюючої» декларацій платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми збору.

Також, для зручності та економії часу декларанта, в Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника та інформації про бюджетні рахунки.

Відомості, що містяться в деклараціях, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, наголосив заступник керівника.