Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники податків провели експортно-імпортних операцій на 1094 млрд гривень

опубліковано 15 вересня 2021 о 14:12

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що згідно даних Державної податкової служби України, за 7 місяців 2021 року великі платники податків здійснили експортно-імпортних операцій на суми 623 млрд грн та 471 млрд грн відповідно.

Чотири з п’яти найбільших експортерів серед великих платників податків – це підприємства важкої промисловості. Крім того, підприємства цієї групи в сумі забезпечують 55 % експорту від загального обсягу експортних операцій великих платників податків на суму 344 млрд грн.

Підприємства, що вирощують і торгують зерновими та бобовими культурами, необробленим тютюном, а також кормами для тварин займають 15,6 % від загального обсягу експорту на суму 97 млрд грн.

Щодо імпорту, то найбільшими імпортерами за 7 місяців 2021 року є підприємства важкої промисловості з 11 % серед великих платників податків та сумою в 51 млрд грн. Крім того, імпортери автотранспортних засобів та приладдям до них займають 14 % від загального обсягу імпорту серед великих платників податків. 18 % від загального обсягу імпорту займають підприємства газонафтової промисловості України з 85 млрд грн обсягу в абсолютному значенні.