Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстр великих платників на 2022 скоротився на 2%

опубліковано 01 жовтня 2021 о 09:23

Державна податкова служба 24 вересня 2021 року затвердила Реєстр великих платників податків на 2022 рік. Відповідно до критеріїв «великого платника», визначених Податковим кодексом, до нього включено 1341 платник. Про це повідомив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.

За його словами, Реєстр великих платників податків на 2022 рік скоротився на 30 платників або 2 %. Кількість платників, які будуть обслуговуватись в Центральному управлінні скоротилася на 4 %.

«У нас на обліку у 2022 році залишаються 523 великі компанії. Платникам, які не змогли досягнути критеріїв «великого платника» та не увійшли до реєстру наша команда дякує за співпрацю та бажає стабільності й фінансових успіхів», - зазначив Микола Чмерук.

Також, ми раді вітати 73 нових платників, які досягли критеріїв великих платників податків та почнуть обслуговуватись з початку наступного календарного року у Центральному управлінні.

Для цього залишилося зробити один крок – в термін до 15 листопада подати заяву за ф.№1-ОПП про взяття на облік до Центрального міжрегіонального управління по роботі з великими платниками податків (код контролюючого органу 3100). Дана заява може бути направлена за поштовою адресою – 04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-Г або надано за адресою – Львівська площа, 8 (скринька для кореспонденції ЦМУ).

Серед платників Центрального управління 135 підприємств не попали під визначення «великий платник». Тож, шановні платники перевірте, чи потрапили ви до реєстру на наступний рік, та у разі незнаходження себе у переліку подайте заяву за ф.№1-ОПП про взяття на облік до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням

Крім того, великих платників, які підтвердили свій статус «великого платника» та відповідно до галузевої направленості центрів компетенції змінюють спеціалізований контролюючий орган (29 платників, які наразі знаходяться на обліку в Центральному управлінні) – просимо  в термін до 15 листопада подати заяву за ф.№1-ОПП про взяття на облік до спеціалізованого контролюючого органу, визначеного наказом ДПС України від 24.09.2021 № 838.

Реєстр великих платників податків на 2022 рік також оприлюднено у формі відкритих даних на Порталі відкритих даних Єдиного державного веб-порталу відкритих даних та на вебпорталі ДПС у банері «Відкриті дані».