Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники сплатили до бюджету понад 25 млрд грн ЄСВ

опубліковано 07 жовтня 2021 о 08:47

Обов’язкові нарахування та утримання із заробітної плати єдиного соціального внеску для держави відіграють важливу роль у формуванні надходжень для забезпечення виконання соціальних функцій. Про це нагадав заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

За його словами, протягом січня-вересня 2020 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 25,2 млрд грн. Це на 19,3%  або на 4,1 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Зокрема, у вересні поточного року платниками Центрального управлінням забезпечено майже 3 млрд грн єдиного внеску. Порівняно з вереснем 2020 року цей показник зріс на 20,2%  або на 483 млн грн. 

«Єдиний внесок  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для суб’єкта господарювання – це обов’язковий платіж, несплата якого призводить до серйозних фінансових втрат. Для найманих працівників -  шанс на отримання пенсії в майбутньому»,- наголосив Павло Чернов.