Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок отримання відповіді на запит у разі значного обсягу запитуваної інформації розпорядником якої є ДПС України та її територіальні органи

опубліковано 19 жовтня 2021 о 09:42

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна податкова служба України та її територіальні органи, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 12.05.2021 року № 259, визначає механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються ДПС та її територіальними органами за запитом на інформацію.

Слід зазначити, що документи за запитом на інформацію надаються безкоштовно:

особі у разі надання інформації про неї;

якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом, що не перевищує 10 сторінок;

щодо інформації, що становить суспільний інтерес.

Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі виготовлення більш як 10 перших сторінок запитуваних документів, починаючи з 11 сторінки, відповідно до Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Державна податкова служба України та її територіальні органи.

Відповідь на запит на інформацію разом із рахунком для відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є ДПС та її територіальні органи (далі - Рахунок), надається запитувачу інформації одночасно з 10 безкоштовними сторінками копій запитуваних документів. При цьому запитувачу надається можливість ознайомлення із необхідними йому документами у спеціальному місці для роботи запитувачів із документами та їх копіями або шляхом надання посилання на інші загальнодоступні джерела тощо.

Розмір відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається структурним підрозділом ДПС або її територіального органу, до функціональних обов'язків якого належить ведення бухгалтерського обліку та звітності (далі - бухгалтерська служба).

Бухгалтерська служба ДПС або її територіального органу  виписує Рахунок який направляється  органом ДПС, в установлений законом строк, запитувачу інформації.

Оплата Рахунка здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації.

Не пізніше наступного дня після надходження від запитувача інформації коштів на реєстраційний рахунок ДПС або її територіального органу бухгалтерська служба ДПС або її територіального органу передає структурному підрозділу, відповідальному за надання відповіді на запит на інформацію, у якому знаходиться запитувана інформація, копію виписки з реєстраційного рахунка, на який зараховано кошти.

Запитувані документи надаються після підтвердження повної оплати Рахунка протягом трьох робочих днів після підтвердження факту оплати.

Відповідь на запит на інформацію не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати Рахунка.