Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року великі платники поповнили бюджет Києва на майже 30% більше ніж минулоріч

опубліковано 15 листопада 2021 о 11:07

З початку року до місцевого бюджету м. Києва великими платниками Центрального управління сплачено 12,6 мільярдів гривень, а це 27,9% від надходжень податкових платежів по м. Києву. Про це повідомив заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

За його словами, великий бізнес м. Києва спрямував до скарбниці Київської громади на 1,7 млрд грн або на 16,4 відсотки більше, ніж у січні-жовтні 2020 року.

З початку року було сплачено 7,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, збільшивши показник до аналогічного періоду 2020 року на 1,1 млрд грн або на 18,1 відсотки.

«Великі платники податків сплатили до скарбниці м. Києва 3,6 млрд грн податку на прибуток, або на  16% більше ніж у минулому році. Вони забезпечуть майже 75% надходжень від податку на прибуток до бюджету міста», - зауважив Павло Чернов.

За нерухоме майно відмінне від земельної ділянки великі платники направили 287 мільйонів гривень, що в 1,4 рази або на 75 млн грн перевищує минулорічні показники.

563 мільйони гривень акцизного податку бюджет Києва отримав від роздрібного продажу підакцизної продукції великими платниками Центрального управління, а це 43% від зазначеного платежу в цілому по місту Києву.