Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ЄСВ від великого бізнесу перевищили 31 млрд гривень

опубліковано 07 грудня 2021 о 09:50

Протягом січня-листопада 2021 року підприємствами Міжрегіонального управління сплачено 31,1 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Цей показник на 5,1 млрд грн, або на 19,4 % перевищує надходження аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Павло Чернов.

Зокрема, у листопаді 2021 року до бюджету надійшло понад 3 млрд грн єдиного соціального внеску, що на 539,0 млн грн, або на 21,7% більше минулорічних показників.

«Загальнообов'язкове державне соціальне страхування – це обов'язковий страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється на регулярній основі. Наші фахівці приділяють значну увагу контролю за дотриманням суб’єктами господарювання своєчасної сплати єдиного соціального внеску. Адже механізм соціального страхування спрацьовує ефективно за умови функціонування його складових, за допомогою яких держава забезпечує соціальний захист населення», - зауважив заступник.