Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок оподаткування ПДВ операцій з продажу продукції (послуг), виробленої суб’єктами літакобудування

опубліковано 13 грудня 2021 о 10:49

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до п. 4 прим. 1 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) тимчасово, до 1 січня 2025 року, суб’єкти літакобудування, що підпадають під дію норм ст. 2 Закону України від 12 липня 2001 року № 2660-III «Про розвиток літакобудівної промисловості», звільняються від оподаткування ПДВ по операціях з:

ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту товарів (крім підакцизних), що використовуються для потреб літакобудівної промисловості, якщо такі товари є звільненими від оподаткування ввізним митом згідно із п.п. 13 п. 4 розд. XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями;

постачання на митній території України результатів науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, які виконуються для потреб літакобудівної промисловості.

У встановлений період операції з продажу продукції (послуг), виробленої зазначеними підприємствами за рахунок коштів Державного бюджету України, оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою.

У разі порушення вимог, встановлених підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ, до платників податку – суб’єктів літакобудування застосовуються норми розд. II ПКУ.