Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі

опубліковано 19 січня 2022 о 16:07

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що з 01.01.2022 набрала чинності ст. 392 «Контрольовані іноземні компанії» Податкового кодексу України, внесена Законом України від 16.01.2020 №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Згідно пп. 392.6.3. Податкового кодексу України «у разі якщо будь-який контролюючий орган, інший орган державної влади, банк або фінансова установа виявили факти, що свідчать про володіння фізичною (юридичною) особою - резидентом України часткою в іноземній юридичній особі, такий орган, банк або фінансова установа надсилають повідомлення про це центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику. Повідомлення надсилається засобами електронного зв'язку не пізніше п'яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів».

З метою забезпечення платниками дотримання норм податкового законодавства в частині подання Повідомлення про виявлення факту, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі (далі – Повідомлення), зазначаємо, що Повідомлення подається за формою J1610101 не пізніше п'яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів, примірник якої розміщено на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/data/material/000/103/154157/Forms_deklar.htm.