Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року великий бізнес сплатив майже 99 млрд грн податків

, опубліковано 05 травня 2022 о 11:41

У цей складний воєнний час великі платники податків продовжують підтримувати нашу державу та сумлінно сплачувати податки. Завдяки їх громадянській позиції та патріотизму українській бюджет стабільно наповнюється. Про це наголосив начальник Центрального міжрегіонального управління по роботі з ВПП Микола Чмерук.

За його словами, протягом січня - квітня 2022 року платниками Центрального управління забезпечено збір платежів до загального фонду держбюджету у розмірі 98,8 млрд грн, що на 40 млрд грн або  в 1,7 рази більше ніж за 4 місяці   2021 року.

Доля платежів від великого бізнесу, що обслуговується  Міжрегіональним управлінням, за результатами січня - квітня  2022 року склала 42,6% від платежів до загального фонду Державного бюджету по Україні.

У розрізі основних податків до Державного бюджету України надійшло податку на додану вартість - 33,6 млрд грн,  податку на прибуток – 19 млрд грн, , частини чистого прибутку – 2,7 млрд грн, а також 32,8 млрд грн  дивідендів господарських товариств, у статутних капiталах яких є державна власність.

«Слід відмітити зростання надходжень до Державного бюджету в порівнянні з січнем-квітнем 2021 року з прибутку підприємств – на 8,8 млрд грн або в  1,9 рази більше, з частини чистого прибутку на 1,7 млрд грн або в 2,6 рази більше», - зазначив керівник Центрального управління.

По податку з доходів фізичних осіб у січні – квітні 2022 року до  держбюджету забезпечено 6,2  млрд грн,  що на 4,2%, або на 256 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також досягнуто приросту до січня-квітня  2021 року з   єдиного соціального внеску. А саме, надійшло 11,4 млрд гривень, що на 0,8 млрд грн або на 7,8% відсотки більше аналогічного періоду минулого року.

Особливу подяку за фінансову підтримку нашої держави висловлюємо АТ КБ "Приватбанк", АБ "Укргазбанк", НАК "Нафтогаз України" , ТОВ "Оператор ГТС України", ПРАТ "Київстар" , ПРАТ "ВФ Україна", ДП "НАЕК "Енергоатом", ПРАТ "Укргідроенерго".