Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року великий бізнес сплатив на понад 25 млрд грн більше ніж торік

опубліковано 02 червня 2022 о 14:51

Сьогодні сплата податків є важливою складовою, у цей важливий воєнний час, для нашої держави. Великий бізнес продовжує сумлінно сплачувати податки і таким чином підтримувати країну. Дякуємо всім платникам за підтримку держави та Збройних Сил України! Про це наголосив начальник Центрального міжрегіонального управління по роботі з ВПП Микола Чмерук.

За його словами, протягом січня - травня 2022 року платниками Центрального управління забезпечено збір платежів до загального фонду Державного бюджету в розмірі 122,6 млрд грн, що на 25,5 млрд грн або в 1,3 рази більше ніж торік.

Доля платежів від великого бізнесу, що обслуговується Центральним управлінням, за результатами п’яти місяців 2022 року склала майже 40% від платежів до загального фонду Державного бюджету по Україні.

У розрізі основних податків до держбюджету надійшло податку на додану вартість – 41,3 млрд грн,  податку на прибуток – 26,5 млрд грн, , частини чистого прибутку – 5,5 млрд грн, а також 32,8 млрд грн  дивідендів господарських товариств, у статутних капiталах яких є державна власність.

Слід відмітити зростання надходжень до державного бюджету в порівнянні з січнем-травнем 2021 року з прибутку підприємств – на 5,3 млрд грн або в 1,2 рази більше, з частини чистого прибутку на 3,5 млрд грн або в 2,8 рази більше.

 По акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів з початку року до держбюджету забезпечено 4,1 млрд грн,  що на 5,8%, або на 227,6 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

По податку з доходів фізичних осіб у січні – травні 2022 року до  Держбюджету забезпечено 7,7  млрд грн,  що на 2,2%, або на 164 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також досягнуто приросту до січня-травня  2021 року з   єдиного соціального внеску. А саме, надійшло 13,6 млрд грн, що на 0,8 млрд грн або на 6,1% відсотки більше аналогічного періоду минулого року.

Особливу подяку за фінансову підтримку нашої держави висловлюємо ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ», ТОВ «Оператор ГТС України», ПРАТ «Укргідроенерго», АБ «Укргазбанк», ПРАТ «Київстар», ПРАТ «ВФ Україна», ДП «АМПУ».