Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Умови за яких формується ПК при отриманні послуг від нерезидента за податкові періоди лютий – травень 2022 року у випадку відсутності можливості реєстрації ПН в ЄРПН

опубліковано 28 червня 2022 о 11:24

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП повідомляє, що тимчасово, за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких митна територія України, та за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних накладних (далі – ЄРПН) не зареєстровано податкові накладні, платники податку – отримувачі таких послуг мають право на віднесення сум ПДВ за даними операціями до податкового кредиту відповідного звітного (податкового) періоду, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених платником податку за операціями з придбання таких послуг (п. 32 прим. 2 підрозд.2 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI).
     

Податковий кредит за податкові періоди лютий – травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких здійснено на митній території України, та за якими в ЄРПН не зареєстровано податкову накладну, може бути сформований виключно у разі нарахування таким отримувачем послуг податкових зобов’язань з ПДВ та відображення їх у податковій декларації за відповідний звітний (податковий) період.
     

Відповідні роз’яснення розміщені на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/590192.html.