Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання уточнюючих розрахунків до податкових декларацій в період воєнного стану

опубліковано 04 липня 2022 о 10:11

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що згідно вимог п. 69.1 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI підрозділу 10. Інші перехідні положення тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року N 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року N 2102-IX, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у цьому пункті, а саме:

платники податку на додану вартість, тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану, не мають права на подання уточнюючих розрахунків до податкових декларацій, передбаченого пунктом 50.1 статті 50 цього Кодексу, за звітні (податкові) періоди до лютого 2022 року із показниками на зменшення податкових зобов'язань та/або декларування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Зважаючи на вищевикладене, звертаємо увагу платників на врахування  обмежень, передбачених абз. 7 п. 69.1 Податкового кодексу України, під час подання уточнюючих розрахунків за звітні (податкові) періоди до лютого 2022 року із показниками на зменшення податкових зобов'язань та/або декларування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.