Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги великих платників податків! ДПС розроблено файл XSD електронного документа стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA)

опубліковано 23 вересня 2022 о 10:06

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками повідомляє, що на сьогодні Державною податковою службою розроблено файл XSD (визначення схеми XML) електронного документа стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA). Файл  XSD є технічним компонентом процедури «е-аудит» та призначений для реалізації можливості платників податків складання та передачі файлу SAF-T UA до податкового органу.

Необхідними передумовами для впровадження процедури «е – аудиту» є:

- встановлення пунктом 85.2 статті 85 Податкового кодексу України обов’язку надання великими платниками податків на запит контролюючого органу в електронній формі передбачених документів;

- затвердження наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 № 1393, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 16.01.2012 за № 44/20357, зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2020 №561 «Про внесення змін до Порядку надання документів великого платника податків в електронній формі при проведенні документальної перевірки», загальних вимог до надання електронних документів, формату та порядку надання електронних документів. 

Ознайомитись з вказаним вище файлом, з можливістю його вивантаження, можна на вебпорталі ДПС у рубриці «Електронна звітність» за посиланням: https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/xsd-viznachennya-shemi-xml.

Також повідомляємо, що з презентацією технічного опису стандартного аудиторського файлу SAF-T UA для розробників та постачальників ERP систем та програм бухгалтерського обліку можна ознайомитись у рубриці «Новини» за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/590494.html.

У разі наявності пропозицій щодо вдосконалення порядку надання електронних документів, зокрема в частині формату та порядку надання до Державної податкової служби SAF-T UA файлу, наявності технічних проблемних питань, а також для співпраці (участі фахівців) в запровадженні процедури електронного аудиту просимо повідомити Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків за адресою 02068, м. Київ, вул. Кошиця 3.