Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси заповнення повідомлення за ф. № 20-ОПП

опубліковано 03 жовтня 2022 о 10:40

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків  нагадує про обов’язок, встановлений Податковим кодексом України, повідомляти про всі об'єкти оподаткування контролюючі органи за основним місцем обліку.

У зв’язку з поширеними помилками, що виникають при заповненні повідомлення за формою № 20-ОПП, хочемо звернути увагу на таке.

При подані  Повідомлення  про  об'єкти  оподаткування  за  формою ф. № 20-ОПП у графі 6 «Код КОАТУУ/КАТОТТГ» замість коду КОАТУУ необхідно вказувати відповідний код території, де знаходиться господарська одиниця, згідно з четвертим або п’ятим (за наявності) рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 року № 290, зі змінами.

Нагадуємо, що: четвертий рівень – це міста, селища міського типу, села, селища (населені пункти); п’ятий рівень – це райони в містах (в тому числі, в містах, що мають спеціальний статус).

Наприклад:

- м. Київ (Дніпровський район) відповідає п’ятому рівню КАТОТТГ - код UA80000000000479391;

- м. Вишневе (Київська область) відповідає четвертому рівню КАТОТТГ - код UA32080090010037585.      

Просимо дотримуватися порядку заповнення повідомлення про об'єкти оподаткування, з метою недопущення помилок у майбутньому.