Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Показники акцизної накладної, складеної на обсяги пального, які обліковуються в СЕАРП та СЕ на кінець року та не перевищують розміру облікової різниці на підставі бухгалтерської довідки не коригуються

опубліковано 27 жовтня 2022 о 11:28

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до п. 48 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року № 408 із змінами і доповненнями (далі – Порядок № 408) на обсяги пального, що не перевищують розміру облікової різниці, які обліковуються в системі електронного адміністрування пального та спирту етилового, платник акцизного податку має право скласти в одному примірнику та зареєструвати акцизну накладну в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) не рідше одного разу на календарний рік на підставі бухгалтерської довідки за попередній календарний рік не пізніше 31 січня поточного календарного року.

Згідно п. 1 розд. IV Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 № 729 показники акцизної накладної, складеної відповідно до пп. 48 – 49 Порядку № 408 на обсяги пального, які не перевищують обсяги облікової різниці, визначеної відповідно до п. 47 Порядку № 408 не коригуються. Розрахунки коригування акцизної накладної форми «П», в якій зазначено код операції «9» (облікова різниця внаслідок врахування обсягів пального, реалізованого з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на яке отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, як обсягів пального у літрах, приведених до температури 15° C) не складаються та в ЄРАН не реєструються.