Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центральному управлінні відбулася онлайн-зустріч з компаніями-членами Американської торговельної палати в Україні

опубліковано 11 листопада 2022 о 13:10

Сьогодні, у рамках роботи Комунікаційної податкової платформи, відбулася онлайн-зустріч фахівців Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків з представниками компаній-членів Американської торговельної палати в Україні.

Під час заходу обговорено актуальні для бізнес-спільноти питання, зокрема щодо причин зупинки реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, підстав віднесення платника податків до критерія ризиковості тощо.

Учасників зустрічі проінформовано стосовно етапів автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків.

Також, детально розглянуто процедуру подання таблиці даних платника податку та надано рекомендації щодо її заповнення, наголосивши на типових помилках, які допускають платники.

До того ж, учасникам івенту було роз’яснено зміни в порядку зупинення реєстрації податкових накладних, які запроваджені  постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1154 «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Фахівцями Центрального управління надано вичерпний перелік відповідей на всі запитання платників, які виникали під час зустрічі.

Нагадуємо, що функціонує Комунікаційна податкова платформа, за допомогою якої, представники інститутів громадянського суспільства та бізнес-асоціацій можуть більш оперативно та якісно комунікувати з податківцями. Для цього необхідно надіслати звернення на електронну скриньку платформи.

Електронна адреса для звернень: cvp.ikc@tax.gov.ua.