Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості оподаткування доходу у вигляді заробітної плати чи винагороди, що нараховується платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту

опубліковано 30 листопада 2022 о 11:38

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до підпункту 170.14 прим. 1.3 пункту 170.14 прим. 1 статті 170 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) положення підпункту 170.14 прим. 1.2 цього пункту застосовуються до загального (річного) оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати чи винагороди, що нараховується (виплачується, надається) платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту, розмір якого не перевищує еквівалент 240 тисяч євро за календарний рік за офіційним курсом гривні щодо євро, встановленим Національним банком України станом на 1 січня звітного податкового року.

При цьому в цілях розрахунку такого розміру до нього не включається дохід спеціаліста резидента Дія Сіті, оподаткований податковим агентом – резидентом Дія Сіті у порядку, передбаченому підпунктами 170.14 прим. 1.4 – 170.14 прим. 1.5 статті 170 Кодексу, за ставкою, встановленою пунктом 167.1 статті 167 Кодексу. У разі якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, до суми такого перевищення застосовується ставка, встановлена пунктом 167.1 статті 167 Кодексу, при цьому платник податків зобов’язаний відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік та подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) відповідно до Кодексу і самостійно сплатити податок з суми такого перевищення.