Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки звітної кампанії: контрольовані операції – 2021

опубліковано 01 грудня 2022 о 11:46

Великими платниками податків, які обслуговуються в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з ВПП, подано 373 звіти про контрольовані операції за 2021 звітний рік.

Загальна сума контрольованих операцій становить 2,24 трлн грн, що на 43% більше, ніж за попередній рік.

В структурі найбільшу питому вагу обіймають контрольовані операції компаній фінансового сектору (в т.ч. банків).

Серед предметів контрольованих операцій переважають фінансові операції, продукція агропромислового та паливно-енергетичного комплексів.

В основному контрольовані операції здійснювались із нерезидентами, які зареєстровані в Республіці Австрії (31%), Французькій Республіці  (23%), Швейцарській Конфедерації (10%), Сполучених Штатах Америки (6%), Великобританії (5%), Королівстві Нідерландів (5%).

Повторно нагадуємо, що відповідно до пп. 39.4.2.1 пп. 39.4.2 п. 39.4 ст. 39 Податкового кодексу України у звіті про контрольовані операції зазначається інформація про всі контрольовані операції, здійснені платником податків у звітному періоді.

У разі якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому звіті інформація надана не в повному обсязі, містить помилки або недоліки, такий платник податків має право подати: уточнюючий звіт після граничного строку подання звіту за такий самий звітний період.