Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнюється розділ 10 заяви за ф. №1-ОПП, якщо бухгалтерський облік підприємства ведеться аудиторською фірмою?

опубліковано 07 грудня 2022 о 15:39

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» для забезпечення ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно обирає форму організації, що провадить діяльність у сфері бухгалтерського обліку та/або аудиторської діяльності.

Однією із форм ведення бухгалтерського обліку є введення до штату підприємства посади бухгалтера, іншою формою є ведення бухгалтерського обліку на договірних засадах. Отже, якщо особа відповідальна за ведення бухгалтерського обліку на підприємстві не призначена, то лише керівник несе відповідальність за ведення бухгалтерського обліку підприємства.

У разі, якщо бухгалтерський облік підприємства ведеться аудиторською фірмою на підставі укладеного договору про надання бухгалтерських послуг, то у розділі 10 заяви за формою №1-ОПП вказуються дані про керівника підприємства, якщо бухгалтерський облік ведеться аудиторською фірмою на договірних засадах із керівником.