Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 19 грудня 2022 о 10:10

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що Наказом Мінфіну від 05.12.2022 внесені зміни до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Зміни є незначними та стосуються уточнень деяких визначень, як, наприклад, у рядку 3 декларації слова «електронна адреса» замінено словами «адреса електронної пошти».

Слід зазначити, що форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, вже було оновлено наказом Мінфіну від 10.11.2022 №371.

Основні зміни стосуються можливості зазначення коду Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць територіальних громад (КАТОТТГ) та інформації щодо адреси об’єктів оподаткування, строку користування податковою пільгою у звітному періоді.

Також додано позицію «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється» з метою запобігання помилок під час подання уточнюючих податкових декларацій.

Накази наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування. Якщо вони будуть опубліковані у 2022 році, то в наступному році платники податку  повинні будуть звітувати за новою формою декларації.