Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зацікавленість бізнесу до питань трансфертного ціноутворення щодня зростає

опубліковано 06 лютого 2023 о 14:19

Державна податкова служба України продовжує долучатися до роз’яснювальних заходів для платників податків, зокрема, з питань трансфертного ціноутворення.

Так, представники Департаменту трансфертного ціноутворення ДПС взяли участь в онлайн-заході, присвяченому практиці перевірок та спорів з трансфертного ціноутворення. 

Проведення конференції спрямовано на підвищення рівня обізнаності платників щодо питань трансфертного ціноутворення з урахуванням останніх змін у податковому законодавстві, а також практики проведення відповідних перевірок. 

Для покращення якості підготовки звіту про контрольовані операції, повідомлення про участь у міжнародній групі компаній, документації, майстер файлу, фахівці департаменту детально розповіли про використання інформації під час визначення діапазону рентабельності, джерел інформації та порядків встановлення відповідності умов КО щодо сировинних товарів. Особлива увага приділялася можливостям та перевагам самостійного коригування звітності.

Окремою темою для обговорення слугувала практика рішень Верховного Суду стосовно питань трансфертного ціноутворення. Цю тему податківці розкрили, використовуючи детальні приклади по галузях.

Подальша дискусія слугувала обміну досвідом з представниками українських та міжнародних компаній, зокрема, з практиками, які представляють інтереси платників податків у процесі досудового та судового вирішення податкових спорів.  

Фахівці ДПС заради практичної допомоги як платникам податків, так і їх представникам завжди відкриті для участі у подібних заходах.