Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більша кількість великих платників у своїй господарський діяльності використовують ПРРО

опубліковано 09 лютого 2023 о 14:11

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що Законом України від 6.07.1995 №266/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкту господарювання надано право – самостійно, виходячи з власних потреб, обирати вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій.

Програмний РРО – це програмне забезпечення (програма, додаток, онлайн - сервіс), що встановлюється на гаджет чи ПК, та дозволяє виконувати фіскальні функції.

Незаперечними перевагами програмних РРО є:

-зменшення витрат на придбання та обслуговування РРО в порівнянні з апаратними РРО

-швидко зареєструвати РРО при відкритті нової торгової точки

-забезпечити покупців зручним доступом до е-чеків

Станом на початок поточного року загальна кількість великих платників Центрального міжрегіонального управління ДПС, що використовують РРО в своїй діяльності, складає:

187 СГД, що використовують 29,8 тис РРО та 31,2 тис ПРРО.

В порівнянні з минулим роком ця статистика збільшилася. Так, на початок 2022 року це було 180 СГД із загальною кількістю на обслуговуванні 28,6 тис РРО та 26,8 тис ПРРО.

При чому все більша кількість великих платників починають в своїй господарській діяльності використовувати програмні РРО. За останній рік кількість таких підприємств збільшилася з 44 до 62 СГД або на 40%

Центральне міжрегіональне управління ДПС продовжує надавати всім своїм платникам якісні адміністративні послуги з реєстрації РРО/КОРО/РК. Так, в умовах воєнного стану попит на такі послуги залишається високим. Протягом минулого року ЦМУ надано понад 25,7 тис адміністративних послуг з реєстрації РРО/КОРО/РК. Лише протягом січня поточного року кількість таких адміністративних послуг склала майже 2,8 тис.

Попри тяжкі умови сьогодення – під час повномасштабного вторгнення – великий бізнес адаптувався та продовжує працювати, що означає, що наповнюється бюджет нашої країни, українці мають роботу та, об’єднані спільною метою – наближаємо перемогу!