Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про відсутність заборгованості від ДПС?

опубліковано 21 лютого 2023 о 10:41

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що Довідка про відсутність заборгованості видається на підставі належним чином оформленої заяви платника податків про видачу Довідки, та за умови відсутності у платника податкового боргу (навіть у розмірі 1 копійки!).

Заява складається з обов'язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, що передбачає надання Довідки. Для правильного заповнення заяви потрібно зазначати усі реквізити нормативно-правового акту за уніфікованим шаблоном відображення, необхідні для його ідентифікації:

вид (Закон України або ЗУ (скорочений варіант), постанова Кабінету Міністрів України або постанова КМУ (скорочений варіант), наказ міністерства, постанова Правління Національного банку України або постанова Правління НБУ (скорочений варіант);

індивідуальну назву, що зазначається у лапках («...»);

порядковий номер (знак «№» та арабські або арабсько-римські цифри, знаки «-»,»/»);

дату прийняття, оформлену словесно-цифровим (01 січня 2023 року) або цифровим способом (01.01.2023).

Звертаємо увагу. Заява заповнена з порушенням встановлених вимог не буде прийматися та опрацьовуватися контролюючим органом, таким чином Довідка про відсутність заборгованості видаватися не буде.

Строк розгляду заяви та видачі Довідки або відмови у її наданні становить  5 робочих днів з дня отримання заяви.

Контролюючий орган визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах контролюючих органів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

Термін дії Довідки становить 10 календарних днів.

Довідка видається безоплатно у паперовому або електронному вигляді.

Довідку у паперовій формі платник (його законний чи уповноважений представник) отримує безпосередньо в органі, до якого було подано Заяву.

Довідку в електронній формі платник отримує в електронному кабінеті.