Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС взяли участь у панельній дискусії «Контрольовані іноземні компанії (КІК) – підсумки 2022 року»

опубліковано 02 березня 2023 о 09:44

Представники Державної податкової служби України долучились до Q&A сесії по КІК, організованої Громадською організацією «Міжнародна асоціація радників», в якій також взяли участь представники Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР, Комітету міжнародного оподаткування ІАА, адвокати та представники бізнес-структур.   

Під час дискусії фахівці ДПС поінформували про необхідність подання повідомлень по КІК, розкрили особливості заповнення та подання таких повідомлень. Увагу, зокрема, було акцентовано на підставах застосування штрафів за неподання повідомлень по КІК.

Також були надані практичні роз’яснення щодо особливостей оподаткування КІК та правил заповнення звіту про КІК. Розповіли представники ДПС і про новели податкового законодавства щодо КІК та перспективи удосконалення цих норм.

Під час сесії були надані відповіді на запитання, з якими найчастіше стикаються платники податків щодо запроваджених правил КІК.

ДПС і надалі активно долучатиметься до проведення подібних заходів, які дозволять швидко та оперативно реагувати на запити бізнесу та надавати консультаційну підтримку в межах компетенції.

Надаємо посилання на проведений захід https://youtube.com/live/aQ3obJQlMag