Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ТЦ: протягом квітня великими платниками самостійно відкориговано податкових зобов’язань на майже 460 мільйонів

опубліковано 28 квітня 2023 о 09:52

Протягом квітня поточного року великими платниками податків, що обслуговуються в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, подано уточнюючі декларації з податку на прибуток та здійснено самостійне коригування податкових зобов’язань через застосування правил трансфертного ціноутворення на загальну суму майже 460 млн грн.

Підприємствами вже до початку перевірки додатково сплачено в бюджет України понад 42 млн грн податку на прибуток.

Центральне міжрегіональне управління ДПС повторно нагадує, що відповідно до пп. 39.3.2.3 пп. 39.3.2 п. 39.3 ст.39 Податкового кодексу України, якщо ціна в контрольованій операції або відповідний показник рентабельності контрольованої операції перебуває поза межами діапазону цін (рентабельності), розрахунок податкових зобов'язань платника податків у контрольованій операції проводиться відповідно до ціни (показника рентабельності), яка (який) дорівнює значенню медіани такого діапазону (крім випадків проведення платниками податків самостійного коригування відповідно до пп. 39.5.4 п. 39.5 цієї статті).

Порядок розрахунку діапазону цін (рентабельності) та медіани діапазону цін (рентабельності) затверджується Кабінетом Міністрів України.

Застосування для цілей оподаткування медіани діапазону цін (рентабельності) здійснюється за умови, що це не призведе до зменшення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету.