Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники у своїй господарський діяльності віддають перевагу ПРРО

опубліковано 10 травня 2023 о 10:28

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що Законом України від 06.07.1995 №266/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкту господарювання надано право – самостійно, виходячи з власних потреб, обирати вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій.

Програмний РРО – це програмне забезпечення (програма, додаток, онлайн - сервіс), що встановлюється на гаджет чи ПК, та дозволяє виконувати фіскальні функції.

Незаперечними перевагами програмних РРО є:

-зменшення витрат на придбання та обслуговування РРО в порівнянні з апаратними РРО;

-швидко зареєструвати РРО при відкритті нової торгової точки;

-забезпечити покупців зручним доступом до е-чеків.

За чотири місяці суб'єкти господарювання підключили 652 ПРРО та 585 апаратних РРО. З них у квітні оформлено 205 програмних РРО та 140 РРО.

Станом на 01.05.23 на обліку в ЦМУ перебуває 199 СГД, загальна кількість зареєстрованих РРО у яких складає  29,3 тис, а загальна кількість зареєстрованих ПРРО 31,7 тис.

При чому все частіше великі платники починають в своїй господарській діяльності віддавати перевагу програмним РРО. В порівнянні з відповідним періодом минулого року попри те, що кількість платників зменшилась на 2,5% (з 204 до 199 СГД), кількість зареєстрованих програмних РРО зросла на 10% (з 28,9 тис до 31,7 тис).  

Нагадаємо, РРО в смартфоні, комп'ютері, ноутбуці або у планшеті можна зареєструвати в режимі онлайн в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/). Програмне забезпечення для встановлення на платформи Windows, Android, iOS та WEB надається податковою службою безкоштовно.

Більше інформації про підключення і використання нового покоління касової техніки – на вебпорталі ДПС за лінком: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.