Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки

опубліковано 15 травня 2023 о 10:30

За січень-квітень 2023 року платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків сплачено до Зведеного бюджету податків на суму 67,7 млрд гривень.

Проведено аналіз з початку року та встановлено ТОП-галузей, які забезпечили найбільші надходження до зведеного бюджету, а саме майже 59 млрд грн, що складає 87,1% всіх надходжень по Центральному управлінню.

Перші позиції рейтингу по Центральному управлінню очолили наступні галузі національної економіки.

Підприємствами оптової та роздрібної торгівлі у січні-квітні 2023 року було сплачено 11,8 млрд грн податків та зборів, що на 0,6 млрд грн, або 5 % більше аналогічного періоду минулого року.

Підприємства добувної промисловості сплатили 9,5 млрд гривень податків та зборів до Зведеного бюджету. 

Підприємствами, що забезпечують постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, забезпечено понад 9 млрд гривень надходжень до Зведеного бюджету.

Представниками переробної промисловості сплачено за 4 місяці 2023 року  8 млрд гривень податків та зборів, що майже на 2 млрд гривень, або 28,3% більше надходжень січня-квітня 2022 року. 

Підприємствами транспортної інфраструктури (в т.ч. складське господарство та кур’єрська діяльність) сплачено 7,4 млрд гривень.

СГД, зайнятими у сфері професійної, наукової та технічної діяльності  забезпечено надходження у сумі 6,6 млрд грн, що більше минулорічних показників на 1,9 млрд грн.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави у складний воєнний час!