Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення розрахункових операцій у фокусі податківців

опубліковано 18 грудня 2023 о 16:13

Центральним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великим платниками податків постійно ведеться робота щодо контролю за проведенням розрахункових операцій платниками податків. 

Завдяки проведеній роз’яснювальній  та контрольно-перевірочній роботі обсяг виторгів через зареєстровані великими платниками податків РРО та ПРРО зріс. Так, обсяг проведених ними розрахунків за 11 місяців 2023 року складає  582,8 млрд гривень. Кожна розрахункова операція зафіксована фіскальним сервером Державної податкової служби України з метою забезпечення контролю за прозорістю та повнотою оподаткування для підтримки Держави у цей надскладний час. 

Проте, не обійшлось без застосування штрафів. Зокрема, одним з платників податків при продажу та доставленні товарів через власний інтернет-магазин не було забезпечено облік проведення розрахункових операцій, що зафіксовано матеріалами фактичної перевірки. За результатами контрольно-перевірочної роботи відносно вказаного великого платника податків будуть застосовані відповідні штрафні санкції.       

Так, протягом 2023 року управлінням фактичних перевірок було забезпечено надходження близько 9 млн грн у якості штрафів за порушення встановлені під час проведених перевірок проведення розрахункових операцій та обігу підакцизних товарів.

Вкотре, звертаємо увагу всіх платників податків на необхідності дотримання вимог законодавства в частині проведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій та забезпеченні формування відповідних розрахункових документів.