Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи мають податківці повідомляти про позапланову невиїзну перевірку

опубліковано 07 червня 2024 о 10:43

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що документальною невиїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться в приміщенні контролюючого органу.

ЇЇ проводять посадові особи податкової виключно на підставі рішення керівника (або особи виконуючої обов`язки керівника) контролюючого органу, яке оформлено наказом, та за умови вручення платнику податків (його представнику) у порядку, визначеному ст. 42 Податкового кодексу України (далі – ПКУ, Кодекс), копії наказу про проведення документальної невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце проведення такої перевірки (п. 79.2 ПКУ).

Якщо контролери повідомили платника податків про дату початку та місце проведення позапланової невиїзної перевірки рекомендованим листом з повідомленням про вручення, то така документальна перевірка (крім перевірки, визначеної ст. 200 ПКУ) розпочинається не раніше 30 календарного дня з дати надсилання такого повідомлення та копії наказу.

При цьому присутність платника податків під час проведення позапланової невиїзної перевірки не обов'язкова (п. 79.3 ПКУ).