Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС співпрацює з європейськими колегами у сфері управління податковим боргом

опубліковано 04 жовтня 2024 о 13:38

Виконуючи обов'язки першого заступника Голови ДПС Владислав Бугасов взяв участь у засіданні Форуму Внутрішньо-європейської організації податкових адміністрацій (ІОТА) з Управління податковим боргом «Крок у майбутнє управління податковим боргом за допомогою новітніх технологій». 

Під час заходу представники податкових адміністрацій презентували найновіші досягнення щодо стягнення податкової заборгованості з активів, які важко повернути, та поділилися практичними прикладами ефективного стягнення боргів з нетипових активів. 

За словами Владислава Бугасова, формат форуму надав можливість всім учасникам обговорити проблеми, з якими вони зіштовхуються під час стягнення податкової заборгованості, а також обмінятися досвідом із застосування інноваційних заходів для ефективного стягнення та повернення податкового боргу. 

Також були розглянуті стратегії та інноваційні методи управління податковими боргами за допомогою передових технологій та аналізу даних. 

Зокрема, учасники заходу поділились практичними прикладами щодо використання передових технологій та складного аналізу даних щодо оптимізації процесів управління податковим боргом для ефективного виявлення потенційних боржників, оцінки ризиків та оптимізації заходів зі стягнення податкового боргу. 

Не залишились поза увагою й допоміжні механізми для успішного управління боргами, у тому числі, штучний інтелект, інструменти аналізу даних, нові методи та технології тощо.