Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Верховний суд ухвалив рішення на користь податківців

опубліковано 18 травня 2021 о 09:30

На супроводженні в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків перебувала судова справа №826/10265/17, ініційована підприємством ТОВ «ВОГ РІТЕЙЛ».

Предметом розгляду в зазначеній вище справі є правомірність податкових повідомлень-рішень якими збільшено грошові зобов’язання за платежем – акцизний податок, та застосованими штрафними санкціями на загальну суму 8 715 306,43 грн.

Товариство здійснювало через мережу АЗС роздрібний продаж нафтопродуктів кінцевим споживачам за готівку та у безготівковій формі. В ході перевірки за результатами співставлення наданих звітів РРО та  декларацій акцизного податку встановлено невідповідність обсягу реалізації пального, позивачем за вказаний період.  У зв’язку з цим, контролюючим органом визначено, що ТОВ «ВОГ РІТЕЙЛ» занижено податкові зобов’язання з акцизного податку за цей період у сумі 5 810 204,27 грн.

Враховуючи вищезазначене, наведені аргументи контролюючого органу, судами першої та другої інстанцій було проігноровано та зроблено неправомірні висновки.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, розглянувши касаційну скаргу погодився з доводами Центрального міжрегіонального управління, та прийняв рішення на користь податкового органу.