Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збиткових платників податків стає менше

опубліковано 18 травня 2021 о 09:32

Кампанія з декларування податку на прибуток за підсумками І кварталу 2021 року, яка щойно завершилась, показала   позитивний результат роботи за напрямком скорочення збитків великими платниками Центрального управління. Про це повідомив Керівник центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола ЧМЕРУК.

Всього подано 665 декларацій з податку на прибуток, в яких відслідковується позитивна динаміка щодо зменшення як кількості збиткових підприємств так і сум задекларованих збитків.

«В порівнянні з першим кварталом 2020 року,  сума задекларованих збитків скоротилась на 66,8 млрд грн, або на 17%. Вийшли зі стану збитковості 87 суб’єкта господарювання, які за перший квартал поточного року задекларували до сплати 806,9 млн грн податку на прибуток», -зазначив Микола Чмерук.

Якщо говорити про окремі галузі економіки, то в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума задекларованих збитків зменшилась по:

- суб’єктами господарювання, що здійснюють фінансову та страхову діяльність – зменшено суму збитків на 83 млрд грн, або на 34,4% в порівнянні з показниками І кварталу 2020 року;

- підприємствами транспортної інфраструктури, пошти та кур’єрської діяльності зменшено збитки на 6,8 млрд грн, на 20,9%;

- підприємствами інформації, телекомунікації та мобільного зв’язку – на 3,1 млрд грн, або на 12,7%;

- підприємствами переробної промисловості  – на 2,9 млрд грн, або на 27,5%.