Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС та Податкова агенція Швеції: співпраця у рамках проєкту METS триває

опубліковано 07 липня 2021 о 09:28

Реалізація стратегічних напрямів розвитку податкової служби стало темою обговорення під час зустрічі представників ДПС та Податкової агенції Швеції у рамках проєкту «УКРАЇНА – ШВЕЦІЯ: Партнерство заради сучасної та ефективної податкової служби – METS».

У заході взяли участь в. о. Голови ДПС Євген Олейніков, керівники структурних підрозділів ДПС та експерти Податкової агенції Швеції на чолі з її податковим директором з міжнародних відносин, довгостроковим експертом проєкту METS в Україні Арне Якобссоном.

 «Податкова система Швеції – одна з найпрозоріших в Європі, має найвищий рівень податкового комплаєнсу та довіри суспільства. Тому кращі практики Податкової агенції Швеції, позиція та досвід фахівців, які безпосередньо працюють в агенції, дуже важливі для ДПС», - зазначив Євген Олейніков.

Він підкреслив, що Державна податкова служба України продовжує впровадження реформ у напрямах, визначених стратегічними документами Уряду України та ДПС. І цілі спільного проєкту METS, який теж було розпочато минулого року, повністю відповідають стратегічним цілям розвитку служби: перетворенню ДПС на більш сучасну, надійну, ефективну та сервісоорієнтовану службу.

«Практичні кроки з впровадження реформ, які ми здійснювали за  підтримки наших міжнародних партнерів, виявились ефективними та дозволили досягти значних результатів, які Служба продемонструвала суспільству, зокрема, в адмініструванні податків. Прогрес очевидний. Тож маємо впевненість у перспективах нашої співпраці», - наголосив Євген Олейніков.

Представники Податкової агенції Швеції у свою чергу висловили готовність до продовження ефективної співпраці у рамках проєкту METS та підкреслили важливість взаємного обміну досвідом.

Під час заходу експертами проєкту METS також було представлено презентацію форматів діяльності Податкової агенції Швеції.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX