Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заповнення та подання Розрахунку з типом форми «Звітний» як «Довідковий»

опубліковано 07 липня 2021 о 09:30

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що у разі необхідності призначення поза межами звітного періоду застрахованим особам пенсії, матеріального забезпечення чи страхових виплат та містять інформацію виключно щодо таких осіб платниками ЄСВ подається Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 15.12.2020 №773 з типом форми «Звітний» як «Довідковий». При цьому, термін подання такого розрахунку чинним законодавством не передбачено. Даний Розрахунок подається протягом звітного кварталу в разі настання події, що вимагає такого подання (призначення виплати або інших соціальних виплат застрахованій особі).

Якщо підприємство не встигає подати «Довідковий» Розрахунок до кінця кварталу, в якому настала подія, то далі подається Розрахунок з типом «Звітний». Окремо формувати довідковий Розрахунок після закінчення звітного кварталу не потрібно.

Розрахунок складається з Розрахунку та додатків та формується на кожну застраховану особу окремо. При цьому у довідковому Розрахунку заповнюються рядки з 01 до 06. Інші рядки заповнювати не потрібно. В рядках 011 заповнюється тип «Звітний» та в рядку 014 – тип «Довідковий». Причина подання довідкового Розрахунку (призначення пенсії, страхових виплат чи матеріального забезпечення) вказується в шапці додатків, а саме: в додатку Д1 - рядок 035, Д5 – рядок 035, в Д6- рядок 034.

Довідковий Розрахунок при призначені пенсії повинен містити наступні додатки: Д1, Д6 (при наявності у застрахованої особи спец стажу), Д5 (якщо інформація може вплинути на розрахунок пенсійних виплат).

Для призначення матеріального забезпечення чи страхових виплат додаток Д1 подається за конкретні місяці у межах звітного кварталу. При звільнені чи прийняті застрахованої особи формується додаток Д5.

Якщо в поданому довідковому Розрахунку були виявлені помилки - Розрахунок треба подати повторно з вірними даними.

Наголошуємо, що подання Розрахунку з типом «Звітний» як «Довідковий» на застраховану особу не скасовує обов’язку роботодавця зазначити ці дані у «Звітному» Розрахунку.