Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 8 млрд грн отримав бюджет м. Києва від великого бізнесу за І півріччя

опубліковано 29 липня 2021 о 09:30

З початку року до місцевого бюджету м. Києва великими платниками Центрального управління сплачено 7,9 млрд грн, а це майже 30% від надходжень податкових платежів по м. Києву. Про це повідомив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.

За його словами великі платники м. Києва спрямували до казни Київської громади на 1,1 млрд грн або на 17% більше, ніж у січні-червні 2020 року.

Як зазначив Микола Чмерук, з початку року сплачено 4,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився до аналогічного періоду минулого року на 687 млн або на 18,5%.

Великі платники податків сплатили до бюджету м. Києва 2,5 млрд грн податку на прибуток, а це 77% від загального надходження податку на прибуток в цілому по місту.

За нерухоме майно відмінне від земельної ділянки великий бізнес направив 142,4 млн грн, що в 1,4 рази або на 41,5 млн грн перевищує минулорічні показники.

За користування і оренду землі перераховано понад 418,4 млн грн. Надходження плати за землю перевищили дані шести місяців попереднього року на 27,6 млн, або на 7,1%.

336 млн грн акцизного податку бюджет Києва отримав від роздрібного продажу підакцизної продукції великими платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП, а це 46% від зазначеного платежу в цілому по місту Києву.